Snoezelen bij het Belevingshuus


Een tijdje geleden hebben we voor Benjamin het arrangement ‘met kippen op stok’ gereserveerd bij het Belevingshuus in Daarleveen.

Benjamin gaat zo wie zo 1x per maand naar Suus en Harry van het Belevingshuus, maar zo’n momentje even met zn 2tjes leek me gewoon ontzettend leuk. Maar wat ik me er precies van moest voor stellen wist ik ook niet.

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, en kwamen we aan in de prachtige omgebouwde schuur. Benjamin keek zn ogen uit, er was van alles te zien. We begonnen met een heerlijk snoep partijtje, lekkere chocolaatjes  (die gaan er bij ons wel in!) en verkoelende limonade was op zo’n warme dag zeer welkom. 

Toen kwam Suus binnen, met een kip op haar hoofd hahahaha. Benjamin en ik kropen op een prachtig oud bed, met een laken zodat het leek alsof wij op een hooiberg zaten. Het was echt heel fijn om gewoon complete focus te hebben voor Benjamin. Er kwamen stuiterende eieren langs, piepende kuikens, zang en kiekeboe spelletjes van suus in combinatie met heerlijke geuren (die Benjamin toch echt zelf gekozen heeft).

Muziek stond op standje ‘feest’ en Benjamin zat te hupsen op het bed. Op de rustige momenten kroop meneertje lekker tegen mij aan, gewoon even lekker knuffelen. 

Zelf had ik verwacht dat na 15 minuten zijn focus wel weg zou zijn, maar niets is minder waar. Suus bood steeds nieuwe dingen aan, waardoor alle zintuigen geprikkeld werden.

Vooral voor de arm massage ging Benjamin wel even goed zitten. Hij begon er spontaan nog meer van te zeveren.

Daarna nog een heerlijke krentewegge met fruit en een glas jus Orange mogen nuttigen in de ooh zoooooo mooie belevingstuin.Natuurlijk konden we niet weg voordat Benjamin ook Harry even gedag had gezwaaid.

Het Belevingshuus is  speciaal gericht op mensen met een ernstig meervoudige beperking. Om samen met een ouder (of iemand anders) een super leuk uitje te hebben. Het Belevingshuus staat ook nog eens in een prachtige omgeving, alsof je met je kindje op vakantie bent!

[aesop_image force_fullwidth=”off” lightbox=”off” captionposition=”left” align=”center” imgwidth=”800px” img=”https://kristel.mamazijn.nl/wp-content/uploads/sites/26/2017/05/1496000432241.jpg”]


Wil je dit nou ook (ik raad het je echt aan!) Kijk dan op de website www.belevingshuus.nl