Oproepje; JONGENSNAMEN


Je bent zwanger, en dan…………….. komt er een moment dat er toch een naam bedacht moet worden. Zoals in het vorige blog over vernoemen al beschreef is dat hier best wel een dingetje. Vincent houd van andere namen dan dat ik doe. 

Over de doopnamen zijn we het (zo goed als) eens, voor DE NAAM hadden we wel een leuk lijstje. Maar wanneer er heel veel mensen om je heen zwanger zijn van jongentjes , is de kans dus groot dat je de naam moet inleveren. Wel, ook dat is gebeurd! Er staan nog wel namen in ons lijstje, maar daarin hebben wij toch nog wel enig meningsverschil.

Zo hebben wij een korte achternaam die met een S begint, dus we willen geen voornaam beginnend met een S.  Hele aparte namen vind Vincent maar niets, en te apart is ook niets voor mij…bijvoorbeeld Spijker, Beaugard, dat soort namen. Nee, de namen zoals Oscar, Boaz, Bastiaan, Nathan dat zijn namen die wij leuk vinden (maar het dus NIET gaan worden).En natuurlijk ook niet onbelangrijk, we willen dat het ook een beetje lekker klinkt bij Benjamin! De naam Benjamin vonden wij erg mooi, en ik vond het ook nog eens een mooie betekenis hebben.

[aesop_quote type=”block” quote=”Benjamin: de rechterhand van, zoon van het geluk, is de jongste zoon van Jakob (uit de bijbel)” size=”1″ align=”center” height=”auto” text=”#ffffff” background=”#0000ff” width=”100%”]

Dus mijn vraag aan jullie; weten jullie mooie, stoere namen?….Brand Los!!! Alle namen zullen wij samen doornemen, en wie weet kiezen we er wel een uit jullie lijstje!

Liefs Kristel