Laatste Trimester


Precies vandaag…mag ik al 28 weken zwanger zijn! Als alles goed gaat, betekend dat ons kindje ongeveer 1000 gram weegt.  We zullen nog een weekje moeten wachten tot de volgende groei-echo, en dan weten we meer.

Maar 28 weken is ook…officieel het begin van het laatste trimester in de zwangerschap! Dat betekend hopelijk een toenamen van gewicht van deze kleine meneer (en ja ook mijn gewicht). Nu begint hij langzamerhand er ook steeds meer uit te zien als een baby. 

Doordat Benjamin prematuur en dysmatuur was, werd hij geboren als een klein aapje, echt verfrommeld, veel haar en zijn huid was bijna doorzichtig.Daarnaast was alles ingevallen en kon je zijn botjes zien zitten. We hopen dus ook dat dit meneertje nog lekker blijft zitten.

Ondanks dat (echt iedereen) tegen mij zegt, GENIET! Dit komt helemaal goed! Dit meneertje blijft echt wel zitten! Hoor ik in mijn achterhoofd….leuk gezegd, en vast waar…maar voor mij is het eerst zien dan geloven.Ook beginnen er nieuwe (maar niet onbekende) zwangerschapsklachten, het heerlijke zuurbranden, wat een feestje! Maar voor nu nog onder controle te houden met Rennies.  De hitte van afgelopen dagen, trekt veel energie, maar tot nu toe ben ik ze redelijk door gekomen, het enige wat er erger door word is het vocht vast houden. Met gevolg pijn in je benen. Ik doe dus mijn best om goed te blijven drinken, wanneer het kan even de benen omhoog, en wisselende koud-warm douches (aaaaah niet mijn favoriet, brrrr). 

Wat deed jij tegen de klachten in het 3e trimester? Of had je nergens last van?

Ondertussen zijn we er nog niet helemaal uit wat betreft de naam voor deze kleine man, maar gelukkig is er een Top 3. Dat moet dus goed komen.  Met het leuke klusje ben ik ook begonnen, namelijk…… Geboortekaartjes!!! Meerdere websites bekeken, maar niet dat wat ik in mijn hoofd heb. En ineens,  een website gevonden waar ik de kaartjes zo kan aanpassen, zodat het in ieder geval dichtbij het kaartje in mijn gedachten komt!

Waar heb jij de geboortekaartjes besteld?

Liefs, Kristel