Hallo Wereld, ik ben…


Ineens, bij 35 weken en 3 dagen…. 

op 17 augustus om 4.44 uur..

Zijn wij opnieuw papa en mama geworden van een klein jongentje! Dit meneertje heeft de naam Adam gekregen!

Afgelopen nacht naar het ziekenhuis en eerste instantie leek het relaxt te verlopen. Totdat ik ineens onwel werd en de hartfrequentie van Adam zo diep daalde. De artsen waren bang voor weer een loslating vd placenta. Dus er werd niet getwijfeld en we werden a la minute doorgereden naar OK.

De spoed was zo hoog dat helaas een ruggenprik te lang ging duren, dus werd ik algeheel onder narcose gebracht.

Gelukkig kwam ik weer bij op de uit- slaapkamer en wilde weten hoe het ging. Wel dat was toch wel spannend want eerste instantie klopte alleen het hartje, maar geen ademhaling.  Na beademing en hulp vd arts begon meneertje mee te werken. Deze hele ochtend bleef hij kreunen van ongemak en moet veel moeite doen om te kunnen ademen. De vraag blijft dus ook of wij in Almelo afd neonatologie mogen blijven of toch naar Zwolle moeten. Voor nu mogen wij hier blijven en ziet het er stabiel uit…

Dit meneertje heeft in tegenstelling tot zn oudere broer toendertijd zijn gewicht tenminste mee, en heeft dus wat extra bij te zetten. Dit is ook wel nodig, aangezien hij niet nog alle voeding mag hebben (voor het geval hij toch aan de beademing zou moeten). 

Voor nu doet hij onwijs zn best in de couveuse met CPAP ondersteuning.