eeeuh PARDON?????


Het komt niet heel vaak voor dat wij met zijn 3tjes gezellig (maar vooral gemakkelijk) op pad kunnen gaan. Nu hadden wij afgelopen zondag zo’n geluksdag! Dus wat gaan we doen, snuffelen bij de ikea, kopje koffie met wat lekkers erbij….vooral dat lekkers daar word benjamin erg blij van!

Meneertje zat heel gezellig te brabbelen in zn buggy, en plezier geluiden te maken.. echt dat soort momenten zijn traktaties, want over het algemeen heeft ons meneertje een kortje lontje. Soms is zelfs dat hele lontje kwijt. 

Maar (we hadden het kunnen weten) ook hier werden wij meerdere keren beetje gek aangekeken, en nee ik had geen toiletpapier achter mijn broek hangen ofzo!  Oke, niets van aantrekken en gewoon van ons momentje genieten…totdat;

Een jongentje tegen zijn oma roept, kijk is wat is dat een gek kind! (ook dit zijn we wel gewend) maar toen, antwoorde de oma; JA BEST WEL HE?!!! WAAAAAT???!!!! SERIEUS! Prima opvoeden zo oma… dus voor deze oma; mijn kind is niet gek…ja hij ziet er anders uit, en kan niet alles wat een gezond kindje kan…maar hij hoort bij ons en wij zijn retetrots op hem.Dus voor iedereen (met en zonder kinderen) mocht je nou een kindje of volwassene tegenkomen die anders is, DOE FF NORMAAL! En laatje je (klein) kind vragen wat er aan de hand is, dan wil ik met alle liefde in Jip& Janneke taal alles uitleggen.

Wanneer je kinderen leert dat niet iedereen het zelfde is, zullen ook zij dat de normaalste zaak van de wereld vinden! Mijn nichtjes en neefje zullen je waarschijnlijk gek aan kijken, wanneer er gezegd word dat Benjamin anders is, want…voor hen is hij normaal, gewoon hun neefje. Die sommige dingen niet kan, vaker in het ziekenhuis ligt, maar heel blij word wanneer ze met hem komen spelen. 

Dus zoals ik het zie, de reactie van kinderen ligt aan hoe jij (of in dit geval de oma) reageert!

Liefs, Kristel