Borstvoeding en gekke plekken..


Ons grote en kleinste meneertje doen het goed, maar het is hier erg chaotisch daarom lezen jullie zo weinig van mij….

Adam is ondertussen alweer 11 weken, en gelukkig lukt het ook nog steeds om hem borstvoeding te geven. Gelukkig doet dat rare lichaam van mij nog wel iets goed..

Toch vind ik het soms best een puzzeltje, hij komt netjes (ongeveer) om de 3 uur, maar doordat het drinke hem veel energie kost doet hij er nog wel een flinke tijd over. Dit betekend voor mij dat ik veel gekluisterd aan de bank ben, en ook dit keer ben ik dus lid van Melkunie geworden ? . Maar soms lukt het gewoon niet om eromheen te plannen……

Benjamin moet ook nog wel eens weggebracht worden, of wil ook eten en drinken. Het gebeurt ook dat wij geregeld bij een dokter, osteopaat of tandarts zitten, maar hoe los je dat dan weer op?!

Aangezien ik best een preutse kip ben, vind ik het nog wel een dingetje. Maar ja, een kindje dat honger heeft gaat dus wel voor. Dus afgelopen dinsdag bij tandarts toch maar even gevraagd of ik daar mocht gaan voeden. In de wachtkamer voelde niet fijn dus ik mocht in de behandelkamer zitten (gelukkig hebben ze er genoeg). Een tandarts die binnenkwam vertelde: hij was op vakantie in Portugal geweest waar vrouwen gewoon in de supermarkt hun kindje aan het voeden waren. Toch bijzonder he?! En dan doe ik zo moeilijk…

Daardoor ben ik ook eens gaan denken, hoe kan je nu in het openbaar voeden, maar toch een beetje discreet? Ik dacht aan een mooie infinity-sjaal die ook groot genoeg ik om ons kleine meneertje onder te leggen. Pluspunt is ook nog eens dat met dit frisse weertje een leuke sjaal helemaal niet erg is om te dragen. Voor nu ben ik nog met zwangerschapsverlof voor www.boefenbuuf.nl maar ik denk serieus om daar maar eens werk van te gaan maken. Zou jij het gebruiken?Maar oke, van de week had ik dus ook nog een afspraak staan bij de osteopaat. Eerst Benjamin naar het orthopedagogisch kindcentrum gebracht en daarna direct door, maar je raad het al ook hier kwam een voed-tijd tussen. Gelukkig is deze wachtkamer nooit vol, en zat ik er in mijn eentje (met hele fijne stoelen) dus dat ging allemaal iets meer ontspannen.

Ik hoop nog een hele tijd borstvoeding te mogen geven, en ben dan eigenlijk wel benieuwd of er nog meer ‘gekke’plekken komen om te kunnen voeden. Al denk ik niet dat ik een situatie met het voeden van Benjamin kan overtreffen…

Toen Benjamin namelijk net geboren was en hij weer vanuit neonatologie naar huis mocht, overleed mijn opa. Helaas heeft hij benjamin dus nooit kunnen zien, ook omdat deze opa in Purmerend woonde (gelukkig was hij wel op de hoogte). Maar voor het condoleren moesten wij natuurlijk wel aanwezig zijn, en toen zat ik ook met de voedingen. Daar zat ik dan in het uitvaartcentrum Benjamin te voeden.  In een koffiekamertje naast de ruimte waar opa dus lag….dat was echt bizar. Op dat moment dacht ik nog wel hoe dicht staan geboorte en overlijden eigenlijk bij elkaar. 

[aesop_quote type=”block” quote=”Nu ben ik natuurlijk wel heel nieuwsgierig naar de meeste gekke, leuke of ongemakkelijke plek waar jij je kindje borstvoeding hebt gegeven?!!” size=”1″ align=”center” height=”auto” text=”#0000a0″ background=”#d7fdff” width=”100%”]

Liefs, Kristel